4 september, 2016

Badrumsrenovering

Medan köket är hjärtat i ditt hem så påstår vi att badrummet är själen i ditt hem. Förutom dem dagliga rutinerna så skall du även kunna koppla av, njuta och drömma dig bort i en stressfri miljö. En plats där du kan ta hand om dig själv och få ny energi. Därför ställer badrummet stora krav idag, det skall både vara funktionellt, snyggt och inge en SPA-känsla. Förutom att ett nytt badrum höjer värdet, så höjer det även känslan för exklusivitet och avkoppling i ert hem.

Hur kan vi hjälpa er?

Oavsett ditt behov så kan vi hjälpa dig. Vi har erfarenhet från den lilla toaletten till det stora exklusiva badrummet. Ingen dröm är omöjlig för oss!

Vi börjar med ett startmöte ute hos er där vi tillsammans går igenom ditt badrum, tankar och idéer. Vi ger feedback på utformning, materialval och hur man kan optimera planlösningen på bästa sätt. Därefter när vi är klara återkommer vi med en offert där vi utförligt beskriver, steg för steg, vad som kommer göras i ditt badrum. Både arbetskostnad och materialkostnad.

Vi är ett våtrumsbehörigt företag som är experter på våtrumsutrymmen och jobbar enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum. Med vår starka vision samt fokus på kvalité och precision så kommer ditt badrum renoveras med hjärta, själ och högsta kompetens. För oss existerar inget annat än ett väl utfört arbete. Vårt mål är att överträffa våra kunders förväntningar! Du kommer få ett säkert, snyggt och godkänt badrum och därför kan du känna dig trygg med oss. Vi är duktiga på det vi gör och det är vi stolta över!

Planering

Det är viktigt att du planerar ditt badrum rätt. Ju mer du har planerat, desto smidigare kommer renoveringen att gå. Läs om våra tips nedan, steg för steg:

  • Mät ditt nuvarande badrum: Det är viktigt att du mäter upp hur många kvm golv och väggar har. Detta för att veta hur mycket kakel, klinker eller mosaik du behöver. Om badrummet har flera fönster och/eller dörrar så behöver du räkna bort dessa ytor. Sedan behöver du lägga på ca 5-15 % för spill då det tyvärr är vanligt med defekter som spruckna plattor redan i förpackningen. Tänk på att ju större plattor desto större procentsats skall du räkna på för spill. Det kan bli väldigt omständigt om plattorna inte räcker till eftersom du får göra en ny beställning med eventuell leveranstid. Risken finns då att bränningen på plattorna inte kommer vara detsamma och/eller färgen kan skilja sig något. Ta gärna hjälp av en hantverkare som kan hjälpa dig med beräkningen.
  • Dina önskemål: Vad vill du ha för badrum? Funktionellt, barnanpassat eller skall det vara er lilla oas för avkoppling? Oavsett val så bör bilden vara tydlig innan ni beställer inredning samt keramikplattor och/eller mosaik.
  • Butik: Åk till en professionell kakelbutik som kan hjälpa dig med val av keramikplattor och/eller mosaik. Viktigt då det finns skillnader i kvalité. Fråga!
  • Beställning: Tänk på att beställa inredning, keramikplattor och/eller mosaik i god tid inför din renovering. Det är vanligt med långa leveranstider och förseningar! Glöm inte heller att fråga om du får lämna tillbaka överskottet som blir kvar efter renoveringen.
  • Anlita hantverkare: Kolla upp att företaget har våtrumsbehörighet och kan utfärda kvalitetsdokument. Om bolaget inte är behörigt riskerar du att ditt försäkringsbolag inte hjälper dig vid t.ex. en vattenskada eller andra händelser kopplade till renoveringen. Likaså skall företaget ha ansvarsförsäkring så att du som kund kan känna dig trygg vid oförutsedda händelser.
  • Tillgång till badrum: Om ni inte har tillgång till ett extra badrum så försök att planera in renoveringen när ni skall resa bort. Annars kan ni kolla med er förening, familj eller grannen om de kan hjälpa till.

Lycka till med din renovering!

badrum2