4 september, 2016

Köksrenovering

Köket är oftast hjärtat i hemmet. Här lagar du inte bara mat, utan även umgås med familj och vänner. Därför ställer köket stora krav idag. Det skall både vara snyggt, trevligt och funktionellt.

Beroende på ditt behov så kan din köksrenovering bli en budgetvariant eller en helrenovering. Du kan t.ex. endast byta luckor eller keramikplattor till att renovera hela ditt kök. Oavsett ditt behov så hjälper vi dig! Förutom att köket är hjärtat i ditt hem så är det även en bra investering.

Planering

Det är viktigt att du planerar ditt kök rätt. Ju mer du har planerat, desto smidigare kommer renoveringen att gå. Läs om våra tips nedan, steg för steg:

  • Mät ditt nuvarande kök: Inför din köksrenovering är det bra att du mäter och skissar upp ditt kök. Tänk på att  mäta takhöjd, väggar, fönster, dörrar och hur långt upp fönstren sitter från golvet. Likaså vart vatten, avlopp, el och ventilation finns. Ta gärna bilder på köket också. Ett tips är att låta en hantverkare skissa och mäta upp köket åt er.
  • Dina önskemål: Vart vill du laga mat? Vad vill du då ha nära till hands? Kanske grytor, kastruller eller andra matrednings-tillbehör? Vilka vitvaror behövs? Kanske vill du ha en öppen planlösning? Det är även en fördel om det är ett kök som är enkelt att städa. Skriv ner alla dina önskemål och ta med dom till butiken.
  • Köksbutik: Åk och träffa en duktig kökssäljare som kan hjälpa dig med inredningen och planlösningen utefter dina önskemål.
  • Beställning: Tänk på att beställa ditt kök och inredning i god tid inför din renovering. Det är vanligt med långa leveranstider och förseningar! Dubbelkolla att butiken beställt rätt och alla delar!
  • Anlita hantverkare: Det är viktigt att du anlitar ett företag som har stort fokus på precision, kvalité och professionalism samt duktiga hantverkare, rörmokare och elektriker. Detta är extra viktigt i en köksrenovering. Kolla upp att företaget har ansvarsförsäkring och erbjuder garanti.
  • Planering av matinköp: Om du inte har ett extrakök så kan det vara ett bra tillfälle att ordna det. Det är väldigt trevligt, men det kan bli dyrt att äta ute eller köpa hämtmat varje dag.

Hur kan vi hjälpa er? 

IDEAL Bygg & Badrum har flerårig erfarenhet av köksrenovering, allt från enkla till mer exklusiva kök. Inget kök är omöjligt för oss! Vi har stort fokus på kvalité, precision och professionalism och tar hänsyn till det redan i offertstadiet. Detta innebär att du får en offert som är utförligt beskrivet, steg för steg, vad som kommer göras i ditt kök. Både arbetskostnad och materialkostnad.

Då vi har en stark vision och stort fokus på kvalité så är vattenskador inte acceptabelt för oss. Därför har vi en väldigt duktig rörmokare med mångårig erfarenhet av både enklare och mer komplexa VVS-arbeten. Detta är jätteviktigt vid en köksrenovering då statistik visar att de vanligaste skadeorsakerna i ett kök är felaktig montering av rör och rörfogar, diskmaskin samt kyl och frys. När du anlitar oss, så kan du känna dig trygg!

 

Kontakta oss så kommer vi gärna ut och tittar på ert kök!

kok2